DOBAR GLAS :: Q&A

OCJENA MJESECA
Što je to ocjena mjeseca?

Novost za tvrtke


 
Dobrodošli na stranicu pitanja & odgovori.
Ovdje možete pronaći odgovore na pitanja koje postavljaju posjetitelji stranica. Isto tako možete i Vi postaviti pitanje ovdje. Na pitanja vezana uz sadržaj stranica dobarglas.com odgovaramo u roku par dana, a ostala pitanja proslijeđujemo osobama za koje smatramo da mogu dati kvalitetan i zadovoljavajući odgovor.

3Mišljenje jednog majstora
 

Kao komentar gledajući "Latinicu" želim navesti svoje iznenađenje da postoje tako pokvareni "majstori" ili pojednostavljeno rečeno prevaranti kojih je pun oglasnik, ali moram navesti da je u največem djelu sama stranka kriva.
Naime vlasnik sam tvrtke za izvođenje sistema centralnog grijanja, klima uređaja i ovlašteni serviser plinskih bojlera i ovo što sam vidio na "latinici" čisto ne vjerujem da se ljudima događa, ali prenjet ću vam neka svoja iskustva:
Stranka nazove i želi pregled objekta i proračun tj. ponudu radi izvođenja instalacije centralnog grijanja i kada unaprijed kažem da se dolazak i pregled objekta naplačuje prema službenom cjeniku stranka to odbija jer drugi dolaze badava.
Kada i napravim ponudu u 50% slučajeva posao ne dobijem jer je stranka našla preko oglasnika "jeftinijeg" i tu je upravo bit problema jer ja koji radim pošteno i preko računa nemogu biti konkurentan majstorima u fušu i radu na crno stoga što imam troškova od poreza, prijave ljudi, i da ne nabrajam, dok su prevaranti sretni ako prevare stranku i za 100,00 kuna a sve slatkorječivoču i npr. besplatnim dolaskom i proračunom instalacije što na kraju stranka skupo plača.
Možda na kraju korisna informacija kako prepoznati ozbiljnog majstora od prevaranta:

Ako majstor ne dođe u dogovoreno vrijeme ili kasni više od pola sata a bez da vas obavjesti o razlozima kašnjenja u najmanju ruku je neozbiljan i nije onaj koji je vama potreban

Natrag na listu

 
  
 Ideja :: Uvjeti korištenja :: Kontakt